Hampaiden valkaisu kirkastaa ilmettä

2 minuutit Julkaistu:


Hampaiden valkaisu kuuluu esteettisen hammashoidon piiriin ja valkaisun suosio on kasvanut paljon, etenkin sen vuoksi, että erilaisia valkaisutuotteita voi tilata helposti netistä. Turvallisin tapa valkaista hampaitaan on kuitenkin hammaslääkärin vastaanotolla ja hammaslääkäristä voi myöskin saada muotteja ja valkaisuaineita kotivärjäykseen. Hammaslääkäriltä saatavilla aineilla ei hampaille aiheudu vahinkoa, jos valkaisee hampaat ohjeiden mukaan. Osa netistä tilatuista valkaisuaineista saattaa olla esimerkiksi liian voimakkaita ja niiden sisältämän vetyperoksidin tai karbamidiperoksidin takia, niitä ei myöskään saa joutua vääriin paikkoihin. Hampaita valkaistessa onkin tärkeää suojata suu ja limakalvot huolella, etteivät ne vahingoitu prosessin aikana. Hampaiden ja suun kunto tulee myös aina tarkistaa ennen valkaisun tekemistä, suussa ei saa olla reikiä, ientulehdusta, hammaskiveä tai muita hoitoa vaativia sairauksia ja tiloja.

Hampaiden valkaisu kannattaa aloittaa hamapaiden ja suun tarkistuksella

Ennen valkaisua kannattaa käydä tarkistuttamassa suun ja hampaiden kunto hammaslääkärissä. Hammaslääkäri tai hammashoitaja voivat myös asiantuntevasti neuvoa, esimerkiksi montako astetta hampaita voi vaalentaa tai saako niitä vaalentamalla ollenkaan vaaleammaksi. Hampaiden valkaisua ei suositella aloitettavaksi alle 18 vuotiaana, koska lapsilla ja nuorilla on yleensä luonnostaan vaaleat hampaat. Myöskään raskaana olevalle tai imettäessä valkaisua ei tehdä, eikä suositella tehtäväksi, muuten valkaisu sopii lähes jokaiselle ja hammaslääkärin vastaanotolla myös turvallinen toimenpide. Hampaiden valkaisu on kivuton toimenpide ja sen tulos säilyy noin 1 -2 vuotta, riippuen ruokavaliosta.

Miten valkaistuja hampaita kannattaa hoitaa

Valkaistuja hampaita hoidetaan samoin kuin hampaita muutenkin. Hampaat tulisi aina pestä kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla. Valkaisevia hammastahnoja ei suositella käytettäväksi päivittäin, koska niiden valkaisu perustuu niissä oleviin hankaaviin ainesosiin, hankaavat ja naarmuttavat ne usein hammaskiillettä, joka voi johtaa siihen, että hampaisiin tarttuu helpommin värjääviä ainesosia. Ensimmäisinä päivinä valkaisun jälkeen, tulee kuitenkin välttää kaikkia värjääviä ruokia, juomia ja muita nautintoaineita parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Hampaiden valkaisun hinta vaihtelee kaupungista ja hammaslääkäristä riippuen, sekä myös siitä, millä tekniikalla valkaisu tehdään. Laservalkaisu on tällä hetkellä suosittu menetelmä sen tehokkuuden ja hammasystävällisyyden vuoksi.  Muita suosittuja menetelmiä ovat soodapuhdistus ja kevytvalkaisu, jossa hampaisiin levitetään peroksidigeeli, jonka toimintaa tehostetaan LED-valolla. Hampaiden valkaisuja tekee esimerkiksi Hammaslääkäriasema Diana.

• tag: • 318 sanat

minusta

Hammaslääkäri tarjoaa monipuolisia palveluita Hammaslääkärissä käynti on tärkeää terveyden kannalta. Hammaslääkärin tehtävänä on tutkia, hoitaa ja ehkäistä suun ja leuan alueen sairauksia. Hammaslääkärissä tehdään monenlaisia hoitoja: paikataan hampaiden reiät, hoidetaan suunalueen tulehdukset, annetaan oikomishoitoa, poistetaan hampaita, annetaan juurihoitoa ja tehdään myös erilaisia esteettisiä toimenpiteitä. Hampaiden ja suun terveydestä kannatta huolehtia hyvin, sillä hoitamattomat tulehdukset voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia reikiintymisen lisäksi. Säännöllinen hammaslääkärissä käynti siis kannattaa ja myös hampaiden huolellinen päivittäinen hoitaminen kotona. Kiinnostaako sinua hammaslääkärin työ ja erilaiset hoidot ja palvelut, mitä hammaslääkäristä saa? Tervetuloa blogin pariin, käsittelemme täällä hammaslääkärin työhön ja hampaiden ja suun terveyteen liittyviä aiheita. Voit myös mielellään kommentoida ja keskustella kirjoituksia.

Haku

arkisto